Bråk om dansbandsnamn

Sannex, Jigs, Barbados, Scotts och Sven-Ingvars har alla gemensamt att de är dansband. Men de har även gemensamt att de är dansband med fräsiga namn. De som är intresserade av dansband vet hur viktiga namnen är för banden och därför kan det ibland uppstå bråk om just namnet.

4756822-lasse-stefanz

Den som älskar dansband vet vilken härlig upplevese det är att se ett av sina favoritdansband live. Inget kan riktigt slå den känslan.

”Finns det något bättre än att se sitt favoritband live? Dansa framför scenen med någon man tycker om och bara ha en riktigt härlig kväll?” Läs mer.

Namnet är väldigt viktigt för dansbanden

Dansbanden vet verkligen hur man bjuder på en härlig show och för människor närmare varandra både på dansgolvet och i livet. Men förutom att ha svängiga melodier som man kan dansa hur bra som helst till, har de ofta även väldigt kreativa namn. Dansbanden heter alla möjliga roliga och uppfinningsrika namn som Barbados, Sannex, Jigs, Scotts och Sven-Ingvars. Namnen är oerhört viktiga för de flesta dansband och bringar med sig någon form av identitet till bandet. Men det är inte alltid som namnet bringar glädje och det kan verkligen dansbandet i den här artikeln vittna om. Dansbandet Voize fick nämligen slåss om sitt namn när två av medlemmarna bestämde sig för att lämna bandet. De båda utbrytarna gillade inte att bandet fortfarande gick under namnet Voize efter splittringen eftersom de hävdar att alla fyra medlemmar ägde lika mycket av bandnamnet. De som hoppade av bandet valde att invända den patentansökan som bandet tidigare gjort på namnet men invändningen avslogs.