Supporta ditt favoritband

Finns det något bättre än att se sitt favoritband live? Dansa framför scenen med någon man tycker om och bara ha en riktigt härlig kväll? Det låter minst sagt härligt, och om man fick önska skulle man såklart ha haft det så varje kväll för resten av ens liv, men tyvärr så går inte det. För hur ofta spelar egentligen ens favoritband i ens trakter? Inte ofta nog, det är en sak som är säker!

Att ha en t-shirt med ett tryck på sitt favoritband på är inget ovanligt bland riktigt hängivna dansbandsfans, för det är trots allt kul att visa sitt stöd och sin goda musiksmak för alla! Därför är det inte så konstigt att det är populärt att ha alla möjliga olika saker som man visar support till ett band, som exempelvis plånbok och mobilskal. Det finns massor av merch, som det kallas, att tillgå för de allra flesta band. Antingen för att köpas online eller när man är på en av deras grymma spelningar.

En av höjdpunkterna under året för alla dansbandsälskare är Dansbandsveckan i Malung! Dit kommer entusiaster från hela landet, och ibland till och med andra delar av världen, för att lyssna till den allra bästa musiken som finns, dansa till favoritbanden och ha en riktigt härlig stund. Alla som samlas där är glada och trevliga, och är sugna på en riktigt härlig vecka i dansbandets tecken. Och dessutom, har man tur så kanske ens favoritband vinner den fina utmärkelsen om att vara Sveriges bästa dansband.